Rubriky
Aktuality Kronika

ŠESTNÍCI ZVOLENI!

Psal se den 25. 11. 2022 a na naše družinky přišlo těžké rozhodnutí. Musely zvolit svého šestníka. Avšak volba nebyla vůbec jednoduchá, jelikož takový šestník musí splňovat jisté zásady. Měl by jít příkladem ostatním, být rozumný, spolehlivý a neměli by mu být cizí vůdčí schopnosti a dovednosti. K určení takového šestníka slouží jistý rituál.

Naši vlčáci se tradičně setkali na schůzce, ale nikdo z nich netušil k čemu se schyluje. Když nadešel čas, přesunuli jsme se do volební místnosti, kde vlčáci volili mezi svými druhy šestníky. Volby probíhaly následujícím způsobem: Vlčáci seděli v jednom kruhu a čekali na zvolání jejich jmen. Poté, co přistoupili, mohl každý hlasovat na dva hlasovací lístky. Ten, kdo měl nejvíce hlasů, byl zvolen za šestníka. Ovšem šestník na tuto práci nemůže být sám. Potřebuje i svého zástupce. Zástupcem se stal vlčák s druhým nejvyšším počtem hlasů po zvoleném šestníkovi. Nyní můžeme zveřejnit výsledky:

Psi (družinka nejmladších): Pepa Pjépik Komárek a zástupce Vojta Lux

Lvíčata (družinka starších): Jenda (Křen) Šimek a zástupce Méťa Marek

Charizardi (družinka starších): David (Šáfa) Šafek a zástupce Miky (Ovčáček) Duspiva

Děkujeme všem vlčákům za účast ve volbách. A nově zvoleným šestníkům přejeme hodně štěstí a zdaru při plnění jejich funkce.

Maťko, Kubík, Vojta, Mikeš & Jenda