Rubriky
Aktuality Kronika Výpravy

Výprava do Luže

Tak jako většina výprav, i tato začala na nádraží v Chocni, kde jsme čekali na vlak do Vysokého Mýta. V Mýtě jsme se ani nezastavili a hned jsme šli na autobus do samotné Luže. V Luži jsme odnesli své věci do skautského srubu (ve kterém jsme spali) a hned jsme vyrazili na náš první výlet a to na rozhlednu Jahůdka, která byla opravdu kousek.

Rozhledna Jahůdka

Po kochání okolím jsme se hned vrátili, navečeřeli a šli spát. Další den nás čekala pro změnu velká štreka. Ráno byl budíček v 6:00 (někteří stávali už v 5:00). Byla rozcvička, hygiena a snídaně která nás připravila na další rozhlednu. Naše druhá a poslední rozhledna se tentokrát jmenovala jmenovala Borůvka, ze které byl možná i hezčí výhled než z Jahody. Po Borůvce jsme se vydali na nejdůležitější část našeho výletu. Šli jsme pomoct do táborové základny Domino, kde se odehrával zdravotnický kurz pro skauty a skautky. A co tam dělaly děti? Hrály, že jim je špatně a skauti z kurzu měli zjistit, co jim je. Děti si to užily a měly zajímavou zkušenost. Dál už se šlo na bus a jeli jsme zpátky do srubu.

Srub Tangram, ve kterém jsme spali

V neděli už jsme balili a vyrazili domů. Cestou jsme se v Proseči neplánovaně koukli do muzea dýmek, kde mohli vlčáci vidět Sherlockovu nebo Bilboovu dýmku. No a pak jsme přes Litomyšl jeli vlakem domů.

Díky všem účastníkům za fajnový víkend!

Maťko, Mikeš & Jenda